Rødbetburger m/søtpotet og grønnkål

Rødbetburger m/søtpotet og grønnkål

Har du left overs eller lyst på en grønn middag er vegetariske burgere et godt alternativ! Du kan også bruke andre grønnsaker en rødbeter.. 

Slik gjør du

Hvis du har rødbeter eller andre grønnsaker som allerede er kokte kan du bruke disse med det samme. Ellers skjær rødbetene i båter/ biter med olivenolje og balsamico over og stek i ildfast form i ovn med lokk eller aluminiumsfolie over. ca 50 minutter på 190 grader (litt avhengig av ovn) 

Når de er klare har du de over i en bolle sammen med ønskelig krydder og moser med en stavmikser. Form til burgere å stek. 

IMG_0652.jpg#asset:353

Tilbehør: 

Søtpotet - skjær i staver og legg i ildfast form med olje og salt og pepper 

Ha i grønnkål på slutten av steketiden så den ikke blir svidd 

Avokadokremen kan du lage mens dette steker 

2 stk avokado - mos 

2 - 3 ss Oatly Fraice - vend inn 

2 båter lime 

Hvitløk om ønskelig og annen krydder 

IMG_0650.jpg#asset:354

Jeg lagde dette uten løk og hvitløk da jeg hadde noen sensitive mager rundt bordet. Dersom du har en irritert mage eller gjester som har det kan du evt surre løk i olje og ta vekk løken og kun bruke oljen. Det er mer skånsomt og samtidig får du den gode smaken. 

Ingredienser

4 Rødbeter 

4 ss Olivenolje 

2 ss Balsamico 

Hvitløk & løk om ønskelig 

1 chili 

1 økologisk egg 

2 dl glutenfrie havregryn 

Søtpotet 

Grønnkål 

Avokado 

Oatly Fraice 

Lime

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilsendt siste nytt fra EQU på e-post.