Gi slipp så nye ting kan slippe til - i universet av "sannheter!"

Mindfullness University Health ServiceMindfullness University Health Service

Tenker du noen ganger at du sliter med å gi slipp ? 

Har du lagt merke til at vi mennesker har en tendens til å la tanker og hendelser hope seg opp inni hodene og kroppen våre, på samme måte som en hamster stapper mat inni munnen til hode er dobbelt så stort. Hva er grunnen til at vi lagrer på denne måten, for det er jo ikke utelukkende positivt alt vi gjemmer på, det er vel heller motsatt, ikke sant ? 

Inni hodene våre er det ett univers av tanker som svever rundt og påvirker oss hele dagen lang, bevisst eller ubevisst. Det er ikke alltid lett å forstå hvorfor noen tanker sirkulerer i bane rundt "planeter" av egenkompomnerte sannheter. For å bryte denne tiltrekningen som har oppstått her, må vi inn i kjernen av sannhetsplaneten. Hvis vi forstår sannheten vi ubevisst styres etter kan vi klare å bryte tankene som tiltrekkes denne sannheten. 

Eksempel; Hvis du lever etter sannheten om at du aldri klarer å gjennomføre noe. Så kan dette være ett resultat av at du en gang ga opp på grunn av ubehaget med å stå i noe ukjent og krevende. Men grunnen til at du ga opp, var ett resultat av at du valgte å gi opp selv. Det betyr ikke at du mislyktes eller ikke fikk det til, men du valgte å gi opp tidligere enn du selv forventet. Hvis du i tillegg har gjort dette flere ganger, så bekrefter du denne sannheten hver gang du velger å gi opp, skjønner ? 

Så det handler ikke om at du ikke klarer å gjennomføre noe, men det er dine ubevisste tanker som styrer dine valg om å gi opp. Da er det her du må jobbe mer for å gjennomføre.  Det kan hende at du ga opp fordi det ikke var viktig nok for deg eller du gapte over for mye ? Uansett, du har garantert gjennomført noe. Så hvis du begynner å se på hvor mye du faktisk gjennomfører og sammenligner det med de tingen du ikke har gjennomført, så blir nok regnskapet noe i ubalanse. 

Når vi får mange slike sannheter å klamre oss fast i, kan de ta veldig mye plass inni hodene våre og gjøre at vi etablerer enda flere negative tanker om oss selv. Uten at vi finner ut hvordan vi styrer dette universet, kan vi til og med begynne å søke etter svar utenfor oss selv. Hvis vi da sammenligner oss med andre og ser kun hvor vellykket og enkelt alle andre har det, så kobler enda flere forurensende tanker seg på. Dette har rett og slett ingen ende og stopper ikke opp før vi selv begynner å så tvil om våre egne sannheter. Og da må blikket innover. 

Å gi slipp på negativt tankespinn "just like that" er ingen enkel oppgave, så her gjelder det å være tålmodig med seg selv. Ett triks kan være å starte med noe som er lettere å gi slipp på eller er lett å akseptere. For eksempel at været er dårlig eller at noen er sure, det er utenfor vår kontroll og ikke vits å la tankene surre rundt. Start der og begynn med å sitt stille litt innimellom for å legge merke til hva du faktisk tenker. Vær nysgjerrig på universet inni hodet ditt og begynn å så tvil rundt sannhetene dine. 

Og hvis du sliter med å gi slipp på tankespinn av noe slag, så er jeg nysgjerrig på; Hva betyr det for deg å gi slipp ? 

Ha en fin søndag og refleksjonsstund.. 

Six leçons sur l'univers André Brahic


Du skal ikke tro på alt du tenker ! 

AC

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilsendt siste nytt fra EQU på e-post.