Endringsvillig?

Arten mennesket er i utgangspunktet «komfortjunkies» og mange topper dette med stahet. Denne kombinasjonen er ikke alltid en god mix, det kommer helt an på hvordan vi velger å bruke staheten. For stahet i seg selv kan være et fortrinn når det kommer til endring eller det kan være blyloddet som gjør at du står bom stille og i verste fall synker.

Jeg blir stadig forundret når jeg snakker med folk som har et mål om å gjøre en endring. Det kan være alt ifra livsstilendring eller til et ønske om å oppnå noe de ikke har klart tidligere. Så når jeg spør de om hvorfor de vil gjøre denne endringen så har de ofte en grei forklaring på det, men når jeg spør om de er villig til å gjøre det som kreves og faktisk gå ut av komfortsonen og presse seg til de klarer det,  så visner liksom motivasjonen på et vis. Det er nesten som de blir litt skuffet over å måtte gjøre jobben selv. Den råeste kommentaren jeg har fått var en kar med en relativt stor kul på magen som pekte på magen sin og sa » du har en jobb å gjøre «. Jeg ble helt paff og spurte » Jeg eller du ? » Det ble også siste kommentar i den saken.

Og ikke rent sjelden møter jeg på folk som sier at de må endre på ditt eller datt, men ingeting skjer. Og jeg har mine mistanker om at «nødbremsa» til endring er UNNSKYLDINGER og UTSETTELSER, for det er vi mennesker veldig gode på. Så denne bremsa setter inn i det øyeblikket vi trør litt utenfor den berømte komfortsonen, da er vi jo i nød på et vis.  Her kommer også staheten inn som blyloddet med uttalelser som » jeg vet best selv « og » kom ikke fortell meg hva jeg skal gjøre»

Og da folkens,  skjer det faktisk ingenting annet enn at vi gir opp og slår oss til ro med » jeg har prøvd alt», «jeg greier ikke dette nå» og «dette ligger ikke for meg» .

Høres kjent ut ?

Jeg tar meg selv i dette til stadighet og når jeg kjenner at jeg aller helst vil gjemme meg bak en unnskyldning så vet jeg også innerst inne at det er bare meg som er ansvarlig, enn så gørr det er å innrømme det !

Så hvis du har en utfordring, enten det er noe du er redd for, noe i relasjoner til noen eller at du skjønner at livsstilen du lever ikke gir verdens beste helse så er det på tide å ta et møte oppe i hodekontoret, som tantungen min ville sagt. For det er der alle avgjørelser tas og denne lederen må ta ledelse for å skape varig endring. Men som i en hvilken som helst bedrift så må lederen vite målet, sette retning og se hva det vil gi å nå målet. Så er det smart å forberede seg på at det kommer til å ta litt tid, det kommer motstand og utfordringer på veien, men er du gira nok og STA nok så klarer du deg gjennom.

Da folkens, snakker vi YES feeling !

Klar for endring ?

AC

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilsendt siste nytt fra EQU på e-post.