Balanse?

En venn av meg sa en gang: "jeg blir nesten provosert av ordet balanse og alle som skal oppnå balanse, det er jo umulig å være helt i balanse!" 

Han hadde jo på sett og vis rett i det, men hvis man aldri tillater seg å kjenne etter eller ta opp en status på hvor avvikene i hverdagen eller livet sitt er, så får man kanskje ikke med seg de periodene eller øyeblikkene når man føler seg mer balansert ...eller i flyt om du vil. 

IMG_4326.jpg#asset:97

Det er vel neppe tvil om at vi alle vet hvordan det føles når kroppen eller hodet er ute av balanse. Det skjer jo igrunn opptil flere ganger i døgnet, hvis vi regner med følelsesutbrudd, slitenhet, sult, stress og andre mentale ting. 

Når vi balanserer i økonomiens verden - skal helst ikke utgiftene være større enn inntekten. Kroppen selv har helt geniale mekanismer og prosesser for å gjenopprette ubalanse. Celler, hormoner og immunforsvaret er alltid klare for å iverksette nødvendige tiltak. 

IMG_4494.jpg#asset:96


Balansen i hverdagen og livet, er utfordrende for mange av oss fordi ytre krefter vipper oss ut. Tidspresset øker i takt med tankekjøret. Mulighetene og tilgjengeligheten hjelper ikke akkurat på, så det kreves en sterk leder av selvet for ikke å gå på snørra i grenseløse hverdager. 

Samfunnet forventer noe, men vi legger ytterligere press på oss selv for å passe inn i "suksessformelen". Og det virker som den har dreid seg over til å handle mer om den rette statusen enn det å være et ekte menneske. Er vi i ferd med å kreere et bokstavland? ..der folk havner innafor eller utafor som et resultat av bokstavene de samler på sin vei opp til arbeidslivet. Noen får i tillegg ekstrabokstaver på papiret som et resultat av sin adferd og det gjør ikke tilpasningsjobben enkel. 

Facebook og instagram er en egen verden, men for mye der blir for lite her. Og vi trenger mer her for å komme i balanse. 

IMG_4560.JPG#asset:98


Vi trenger mat, aktivitet og vi trenger hvile. Kanskje mest av alt trenger vi mer ro på loftet og mer sement i skoa for å holde oss jorda.  

Min kollega Julie sier alltid så helt genialt; "Vi må se mere på livet rundt matfatet!" Og det er så genialt at jeg blir rørt hver gang hun sier det på sitt herlige Amerikansk-Norsk. Balanse i livsstilen handler nemlig langt fra kaloritelling og strenge dietter. Det handler om hele livet til en personen. Noen har en ubalansert vekt eller har blitt syke som et resultat av for lang tid med for hardt kjør. For å klare å gjenopprette dette er første steg å se på hvor skoen trykker?  Er det samspill mellom hodet og kroppen? 

For å finne en balanse i livet,vekta eller helsa, så må stressnivået i kroppen ned. Hvis kroppen hyler etter hvile og ro og det presses inn mer aktivitet eller trykk, så har ikke kroppen sjangs å henge med. En sterkt kommanderende hodekraft gir seg gjerne ikke så lett og har en tendens til å lukke ørene for en desperat kropp som pøser ut signaler.

Første steg er å lytte - dette skjer gjennom å være tilstede. Alle kan avlede sitt eget hodet, det er verdens enkleste ting. Det er nemlig bare å stappe inn masse aktivitet i hverdagen. Men de fleste sliter med å koble seg fra avledningen. 

Andre steg er å se på hva mates hodet med og hva mates kroppen med hver dag. En kostholdsplan løser ingenting dersom ikke hodet henger med og klarer å gjennomføre dette. Har du noen ganger snudd på det og tenkt; "Hva er det som gjør at jeg føler at jeg trenger en kostplan?" 

Tredje steg er å velge ut 2 ting som trengs justering - og la dette få nok fokus til det går av seg selv. Dette krever en sterk leder, så ansett deg selv og ta ledelse! 

IMG_4974.jpg#asset:99


Gå glipp av mer og vær mer  


AC

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilsendt siste nytt fra EQU på e-post.